Werkwijze


Hulpvragen

Het is belangrijk goed te bepalen welk gevoel van onmacht u en uw kind(eren) ervaart. Dit resulteert in een hulpvraag waar we samen aan gaan werken.


We hebben jarenlang ervaring binnen het speciaal onderwijs. Daarom zijn kinderen met een licht verstandelijke beperking en (vermoeden van) autisme ook van harte welkom bij KeijzerSterk.

Met het volgende kunt u bij KeijzerSterk terecht:

Hulpvragen voor uw kind
 • Uw kind is bang om fouten te maken
 • Uw kind vindt het eng om bij anderen te spelen
 • Uw kind voelt zich snel boos
 • Uw kind is verlegen bij onbekenden
 • Uw kind heeft het gevoel altijd de schuld te krijgen
 • Uw kind vindt het moeilijk om vrienden te maken
 • Uw kind vindt het moeilijk voor zichzelf op te komen
 • Uw kind heeft geen zin om naar school te gaan
 • Uw kind voelt zich onbegrepen
Hulpvragen voor ouders
 • U ervaart onmacht in het opvoeden van uw kind(eren).
 • U heeft het gevoel geen vat te hebben op uw kind(eren).
 • U reageert snel boos, geïrriteerd of ongeduldig.
 • U wilt weten hoe u kunt omgaan met de gevoelens van uw kind(eren).
 • U heeft het gevoel continue een strijd te voeren.
 • U wilt de band tussen u en uw kind(eren) versterken.
 • U wilt de communicatie tussen u en uw kind(eren) verbeteren.
 • U wilt uw kind(eren) op een positieve manier motiveren.
 • U wilt uw kind(eren) beter leren begrijpen.
 • U wilt balans in uw gezin.

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek wordt met u de reden van aanmelding besproken. Hierbij wordt ingezoomd op de hulpvraag en het gewenste doel van u en uw kind(eren). Naar aanleiding van deze informatie worden de mogelijkheden die wij bieden met u besproken. Er kan gekozen worden voor een traject gericht op uw kind waarbij u als ouder intensief wordt betrokken. Samen met uw kind pakken we op een positieve en creatieve manier het gevoel van onmacht aan. We kunnen ook kiezen voor begeleiding gericht op de opvoeding. Hierbij krijgt u inzicht in het proces van hoe u communiceert en hoe u gedrag positief kunt veranderen. Wanneer uit dit intakegesprek blijkt dat er een ‘klik’ is, gaan we met elkaar aan de slag!

Begeleiding voor kinderen


Positieve en creatieve aanpak bij gevoelens van onmacht

Individuele begeleiding


Individuele behandeling wordt aangeboden als er begeleiding op maat nodig is. De specifieke leerdoelen en wensen van u en/of uw kind vormen de basis van de persoonsgerichte behandeling. Zo krijgt deze vorm van begeleiding de persoonlijke aandacht en feedback die past bij het gewenste doel. Vanuit de positieve kwaliteiten van u en uw kind(eren) gaan we aan de slag.

De duur van een individueel begeleidingstraject is afhankelijk van de hulpvraag en het doel van u en uw kind. Over het algemeen volstaan 7 tot 8 sessies voor uw kind om effect te zien. Voor ouders bieden wij een training aan van 4 à 5 bijeenkomsten.

Groepsbegeleiding


Voor kinderen wordt er gedurende het hele jaar regelmatig groepsbehandelingen georganiseerd waarbij gevoelens van onmacht met elkaar wordt aangepakt. Wanneer uw kind de behoefte heeft om met andere kinderen te oefenen in het maken van sociaal contact, het herkennen van emoties en/of het leren omgaan met conflicten dan raden wij deelname in een groep aan.

Ook voor het leren organiseren van je huiswerk en/of het aanpakken van faalangst is een groepsbehandeling heel effectief. Tijdens deze bijeenkomsten krijgen de kinderen handvatten aangereikt om met hun gevoelens van onmacht om te gaan waardoor hun zelfvertrouwen wordt vergroot. Wij zorgen er uiteraard voor dat de individuele doelstellingen, kwaliteiten en leeftijd van de kinderen goed bij elkaar aansluiten. De groepsbehandelingen bestaan, afhankelijk van het groepsdoel, gemiddeld uit 5 – 7 sessies van 1½ uur.
LET OP: Houd het NIEUWS of Facebook goed in de gaten wanneer de eerstvolgende groep is gepland.

Begeleiding voor ouders


De uitdaging van opvoeden

Steeds meer ouders zijn op zoek naar manieren hoe ze hun kind een sterke basis mee kunnen geven, het beste uit hun kind kunnen halen en hoe ze de opvoeding (nóg) leuker en makkelijker kunnen maken. De meeste ouders zullen het ermee eens zijn dat opvoeden soms best een uitdaging kan zijn. Dit kan resulteren in gevoelens van onmacht.

Aan de ouders bieden wij tijdens de training van de kinderen ondersteuning door middel van de ‘Ouderpost’. De tips en handvatten die u hierbij per mail krijgt, sluiten goed aan bij de training en zijn dus voor zowel de ouders als ook uw kind(eren) erg nuttig.

Is het ingewikkeld voor jullie om alles in de praktijk uit te voeren zonder directe begeleiding? In het begin kan het best lastig zijn, of wat gekunsteld overkomen maar uiteindelijk gaat het steeds makkelijker en levert het heel veel op. En als blijkt dat er toch meer begeleiding nodig is, kan dat uiteraard ook. We helpen jullie dan graag verder.

Begeleiding voor ouders

 • Je ervaart meer vrijheid in het opvoeden
 • Je bent de ouder die je wilt zijn
 • Je weet hoe je het beste met je kind kunt communiceren
 • Je weet hoe je je kind een sterke basis meegeeft voor de toekomst
 • Heb je gewerkt aan je eigen persoonlijke ontwikkeling, door inzicht in je eigen gedrag en manier van communiceren
Laat je verrassen en inspireren!

Begeleiding voor leerkrachten


In het onderwijs werken is erg leuk en ook een uitdaging. Je bent verantwoordelijk voor het hele leerproces van kinderen en je werkt vaak in teams en met ouders. Niet altijd verloopt je werk zoals je bedoeld had. Soms kost het runnen van een klas bergen energie, terwijl het energie zou moeten opleveren.

Hoe blijf je plezier houden in het bereiken van alle verschillende doelen die van je verwacht worden? Wil jij vol zelfvertrouwen en met energie voor de klas staan? Wil jij een klas met kinderen die van jou genieten?

Doe dan mee aan de workshop speciaal ontworpen voor leerkrachten en schoolteams. We hebben veel ervaring in het begeleiden en coachen van leerkrachten met het doel om mensen binnen het onderwijs (terug) in hun leerKRACHT te zetten.

Workshop ‘Kinderen zijn LEUK!’

LEUK = Leerzaam, Energiek, Uitdagend & vol Kwaliteiten

Opvoeden is een leuke, maar vaak ook een behoorlijk pittige klus. Je krijgt bij de geboorte van je kind(eren) nou eenmaal geen kant en klare gebruiksaanwijzing. Je kunt je er een beetje op voorbereiden, uiteindelijk loopt alles toch weer anders. Ieder kind heeft immers zijn eigen karakter, zijn eigen wil, wensen en behoeften. Aan ons de schone taak om dit allemaal goed te begrijpen en in te schatten wat de gebruiksaanwijzing is van onze kinderen. Succes!
In een workshop van 2 uur gaan we hier met elkaar op inzoomen. Herkenbaar en heel verhelderend voor iedereen die dagelijks met kinderen te maken heeft!

Actuele data zie Facebook.